Volkswagen wil Giugiaro overnemen

Volkswagen logo
Ondanks een nog steeds deprimerend beeld in autoland blijft Volkswagen vrolijk op het overnamepad. Het volgende bedrijf waar Volkswagen's oog op is gevallen is niets minder dan design-/engineeringbedrijf Italdesign Giugiaro.
Dat meldt Automotive News op basis van twee goed ingelichte bronnen binnen de autowereld. Volgens één van de bronnen zouden de bedrijven volgende week al met een persbericht naar buiten komen. Met deze zet wil Volkswagen blijven werken aan haar doelstelling om in 2018 de grootste autofabrikant te zijn, met een verkoop van 10 miljoen auto's per jaar. Bij de overname van Italdesign blijven de kopstukken van het bedrijf, mede-oprichter Giorgetto Giugiaro en zijn zoon Fabrizio Giugiaro, waarschijnlijk aan als respectievelijk algemeen directeur en hoofd design en engineering.
Giugiaro is onder andere bekend van het ontwerpen van de Alfa Romeo 159 en Brera, maar ook het ontwerp van de allereerste Volkswagen Golf komt uit de koker van het Italiaanse bedrijf. Behalve het ontwerpen van auto's, doet Italdesign ook veel aan de daadwerkelijke constructie van modellen. Meestal maakt het bedrijf niet bekend aan welke modellen ze hebben bijgedragen, maar het bedrijf heeft onder andere gesleuteld aan de tweede generatie Mini van BMW.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (90) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.