Volkswagen wil de grootste zijn

Volkswagen zeepkist in Kiev | Foto: ANP/EPA
Volkswagen heeft 62,4 miljard euro klaarliggen om de grootste autofabrikant van de wereld te kunnen worden.

Volkswagen is inmiddels de grootste autofabrikant van Europa en de komende vijf jaar wordt er gewerkt om de grootste van de wereld te worden, Darvoor moeten General Motors en Toyota worden gepasseerd. Om zo ver te kunnen groeien wordt in die tijd een investering gedaan van 62,4 miljard euro.

"De Volkswagen Group investeert een recordbedrag in toekomstprojecten om het doel te bereiken om 's werelds beste autofabrikant te worden," aldus Martin Winterkorn, de CEO bij VW. De investering in gebouwen, fabrieken en machinerie bedraagt 49,8 miljard euro tussen 2012 en 2016. Daarvan wordt 57 procent in Duitsland besteed. Van de kapitaalinjectie wordt 32,7 miljard geïnvesteerd in de autodivisie van het concern.

Bij de 62,4 miljard euro zit niet de investering die door de Chinese joint ventures van VW worden gedaan. Shanghai-Volkswagen en FAW-Volkswagen investeren namelijk nog een veertien miljard in nieuwe productiefaciliteiten en producten in de periode 2012 – 2016.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (144) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.