Volkswagen T2 camper weer te koop

Volkswagen T2 camper

Volkswagen haalt de klassieke T2 als camper weer naar Nederland. Om 'm op kenteken te krijgen, is er wel een creatieve omweg gebruikt.

Volkswagen bouwt tot op de dag van vandaag de klassieke T2 bus in Brazilië. Het Campercentrum van Pon, de Nederlandse VW-importeur, haalt de T2 weer als camper naar Nederland. Het gaat dan wel om gebruikte auto's omdat de bus met zijn Euro IV-motor niet door de emissie-eisen komt. De T2 heeft tegenwoordig een 1,4-liter viercilinder aan boord met een vermogen van 79 pk. Met zijn vierversnellingsbak haalt hij een topsnelheid van 135 km/u en kan hij in 16 seconden van 0 naar 100 km/u.

In Groot-Brittannië wordt de T2 omgebouwd tot camper en daar op kenteken gezet. Daarop is het mogelijk om de auto zonder verdere keuring ook op een Nederlands kenteken te zetten. Ook fabrikanten van kleine series als Spyker en Donkervoort maken gebruik van dit soort constructies.

De T2 camper varieert in prijs van 32.425 tot 55.995 euro, waarmee het dure nostalgie zou gaan worden. Om de pijn te verzachten, wil het Campercentrum er een aantal in de verhuur zetten, waarna de auto na een jaar voor een zachtere prijs naar een nieuwe eigenaar kan.

De campers zijn voorzien van een tweepersoonsbed, een opklapbare tafel en een kleine keuken met een koelkast, een roestvrijstalen gootsteen en een tweepits gastoestel. Wie kiest voor de Highline krijgt ook nog eens lederen bekleding en linoleum op de vloer.

PRIVATE LEASE Volkswagen T2

Lezersreacties (70) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.