Volkswagen stelt verwachting naar beneden bij

Volkswagen stelt verwachting naar beneden bij
We zouden het door de plannen van het merk om de grootste autofabrikant ter wereld te worden bijna vergeten, maar ook Volkswagen kampt met tegenvallende verkopen.

Het plan van Volkswagen om in 2018 tien miljoen auto's te verkopen is iets minder makkelijk realiseerbaar geworden nu het merk de verkoopverwachting van dit jaar naar beneden heeft moeten bijstellen. Vooral door de tegenvallende verkopen van de Passat verwacht Europa's grootste autofabrikant nu 140.000 auto's minder te verkopen in 2012 dan aanvankelijk gedacht. In een interview met het Duitse Handelsblatt blijft Volkswagens Bernt Osterloh positief: "Het VW-concern gaat in 2012 duidelijk meer auto's verkopen dan vorig jaar. Wel groeien we iets minder hard dan gepland."

Daarnaast geeft hij in gesprek met de krant aan dat de hoeveelheid orders voor de Golf 7 boven verwachting hoog is. Ondertussen zal de zesde generatie Golf nog tot het einde van het jaar in productie blijven, zodat die auto met aantrekkelijke kortingen op de markt gezet kan worden. Beide zaken zouden de verkopen verder op moeten krikken.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (80) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.