Volkswagen start autonome praktijktest Hamburg

Vijf e-Golfs de weg op

Volkswagen Golf autonoom Hamburg
Volkswagen Golf autonoom HamburgVolkswagen Golf autonoom HamburgVolkswagen Golf autonoom HamburgVolkswagen Golf autonoom HamburgVolkswagen Golf autonoom Hamburg

Volkswagens onderzoeksafdeling is begonnen met een praktijktest met autonoom autorijden. Vijf speciale e-Golfs veroveren - voor zover mogelijk - zelfstandig de straten van Hamburg.

Het publiek kan de elektrische Golfs gelijk herkennen, want de testauto's zijn uitgerust met onder andere elf laserscanners, veertien camera’s en zeven radars. Ze worden op autonoom Level 4 getest. Om het geheugen wat op te frissen: dan rijdt de auto vrijwel geheel zelfstandig, op enkele bijzondere omstandigheden na. Voor de test is een parcours van negen kilometer dwars door Hamburg uitgezet. Daarbij is gelet op het aantal verkeerslichten, oversteek- en kruispunten. 

De apparatuur op, rond en in de testauto’s is goed voor 5 gigabyte aan data per minuut. De resultaten worden uiteindelijk logischerwijs voor verschillende toekomstige projecten op het gebied van autonoom rijden gebruikt. Uiteraard is het doel om auto’s uiteindelijk op het hoogst haalbare autonome niveau (Level 5) op de weg te krijgen.

Video

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.