Volkswagen schorst hoofdlobbyist om rel

Volkswagen Wolfsburg
Volkswagen schorst zijn Hoofd Externe Betrekkingen vanwege een rel rond proeven met dieseluitlaatgassen. Thomas Steg heeft de verantwoordelijkheid op zich genomen en bood zelf aan voorlopig een stap terug te doen.

Het bedrijf raakte in opspraak vanwege berichtgeving over testen waarbij apen zijn blootgesteld aan uitlaatgassen. Het onderzoek werd uitgevoerd en gefinancierd door een onderzoeksgroep die werd betaald door autofabrikanten. Volkswagen-topman Matthias Müller noemde de desbetreffende onderzoeksmethoden eerder "onethisch en walgelijk''. Ook andere betrokken autobedrijven namen er afstand van.

Volkswagen laat onderzoek doen naar de kwestie. Steg, de hoofdlobbyist van het bedrijf, staat in de tussentijd op non-actief. "Meneer Steg heeft verklaard dat hij de volledige verantwoordelijkheid op zich zal nemen. Ik respecteer zijn besluit'', stelde Müller. De taken van Steg worden voorlopig waargenomen door Jens Hanefeld.

Lezersreacties (197) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.