Volkswagen krijgt latere deadline in VS

Extra week om complex plan uit te werken

Volkswagen Jetta USA
De Amerikaanse rechter heeft de deadline die vooraf aan Volkswagen was gesteld met een week opgeschoven. Daarmee geeft de rechtbank gehoor aan een verzoek van bemiddelaar Mueller.

In april werd vastgesteld dat Volkswagen tot 21 juni zou hebben om een compleet uitgewerkt plan te presenteren over zo'n 500.000 auto's met de 2,0-liter TDI met sjoemelsoftware onder de kap. Die deadline is nu opgeschoven.

Destijds werd de deadline van 21 juni gesteld door kantonrechter Charles Breyer. Diezelfde Breyer geeft Volkswagen nu een week extra de tijd. Het besluit volgt op een verzoek van ex-FBI'er Robert Mueller die door de Amerikaanse rechtbank als bemiddelaar is aangewezen in de Sjoemeldiesel-affaire. Volgens Mueller is de extra week nodig omdat de zaak "erg technisch en complex" is.

Volkswagen moet onder andere geld vrijmaken voor veroorzaakte milieuschade. Daarbij wordt de fabrikant opgedragen geld te steken in het promoten van groene technologieën én moet het betrokken klanten aanbieden hun auto's met 2,0-liter TDI onder de kap, terug te kopen. Klanten die hun auto liever aangepast zien worden, hebben daar eveneens recht op.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (52) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.