Volkswagen Jetta klaar voor Bonneville

Op naar minimaal 335 km/h

Volkswagen Jetta Bonneville
Volkswagen Jetta BonnevilleVolkswagen Jetta BonnevilleVolkswagen Jetta BonnevilleVolkswagen Jetta BonnevilleVolkswagen Jetta Bonneville
De Noord-Amerikaanse tak van Volkswagen is momenteel hard aan het knutselen aan een Jetta. Met de verbouwde sedan gaat het merk voor een snelheidsrecord op de zoutvlakte in Bonneville.

Volkswagen heeft voor zijn project een Jetta GLI als basis genomen, in feite de nog te onthullen GTI-versie van de sedan. In de neus houdt zich een geblazen 2,0-liter viercilinder schuil, een blok dat we kennen van de Golf GTI en daarin goed is voor 230 pk. Verwacht dat blok dus ook in de Jetta GLI.

Terug naar deze speciale creatie. Volkswagen wil met de Jetta een snelheidsrecord in de BGC/G-klasse vestigen op de zoutvlakte van Bonneville. In die klasse heeft Volkswagen al het huidige record in handen. Eerder wist het merk een snelheid van 208 mph te halen, zo'n 335 km/h. Deze nieuwe recordauto moet dat overtreffen. Volkswagen spreekt van een cW-waarde van 0,27, een aangepast onderstel, speciale wielen en een sperdifferentieel. Het interieur is gestript en voorzien van zaken als een rolkooi en een brandblusser. Achter op de auto zijn parachutes gemonteerd om de auto tot stilstand te brengen.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.