Volkswagen investeert in elektrische bedrijfswagens

1,8 miljard euro voor autonome en elektrische bestellers

Volkswagen Transporter 2.0 TDI 150 pk 4motion gere

Volkswagen investeert dit jaar bij zijn tak voor lichte bedrijfswagens meer dan 1,8 miljard euro in autonoom rijden, elektrische aandrijving en andere mobiliteitsoplossingen. Dat zei Thomas Sedran, de topman van de commerciële voertuigendivisie het bedrijf.

Het is onder meer de bedoeling dat in 2022 een elektrisch bestelbusje op de markt wordt gebracht. Verder wordt er geld geïnvesteerd in het ombouwen van fabrieken. Volgens Sedran wordt Volkswagen steeds meer omgevormd van een pure autofabrikant naar een dienstverlener op mobiliteitsgebied.

Volkswagen voert verder gesprekken met Ford over samenwerking bij autonoom rijden. Die onderhandelingen verlopen voorspoedig en binnen enkele maanden kan een formele overeenkomst worden getekend, aldus Sedran.

Onlangs maakte Volkswagen bekend de komende jaren nog meer elektrische auto's op de markt te brengen dan eerder gedacht. In de periode tot 2028 gaat het om bijna zeventig nieuwe modellen. Daarbij zijn de komende vijf jaar investeringen gemoeid van ruim 30 miljard euro.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (57) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.