Volkswagen ID4 rijdt recordafstand

Aandachtstrekker

Volkswagen ID4

De Volkswagen ID4 heeft een Guinness World Record achter zijn naam staan. Volkswagen mag de ID4 de elektrische auto noemen waarmee de langste trip in één land ooit is gereden.

Het ten dele als boetedoening voor het dieselschandaal ontstane Electrify America is de noemer waaronder Volkswagen Group of America in de Verenigde Staten een snellaadnetwerk aanlegt. Om dat netwerk marketingtechnisch onder de aandacht te brengen, heeft Volkswagen een ID4 de deur uit gestuurd die uiteindelijk met een Guinness World Record is teruggekeerd.

De Volkswagen ID4 heeft in zo'n 100 dagen verspreid over 48 staten 628 Volkswagen-dealers in de Verenigde Staten bezocht. Tijdens de 56.327 kilometer lange reis zijn er 208 stops bij laadstations van Electrify America gemaakt, uiteraard om het laadnetwerk in het zonnetje te zetten. Dat je tegenwoordig overal een Guinness World Record mee kunt verdienen, blijkt wel uit het feit dat de ruim 55.000 kilometer lange reis een dergelijk record heeft opgeleverd. Niet eerder maakte een elektrische auto in één land namelijk zo'n lange reis. Het is wat.

PRIVATE LEASE Volkswagen ID4

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (70) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum