Volkswagen ID Buzz: driemaal praktisch

Veelzijdig

Volkswagen ID Buzz
Volkswagen ID BuzzVolkswagen ID BuzzVolkswagen ID BuzzVolkswagen ID BuzzVolkswagen ID Buzz

Onlangs konden we je de eerste foto's van een tot ambulance omgetoverde Volkswagen ID Buzz laten zien die debuteert tijdens de IAA Transportation in Hannover. Volkswagen heeft daarnaast nog een viertal omgebouwde ID Buzz'en laten zien die op die bedrijfswagenbeurs debuteren.

De tot ambulance omgebouwde Volkswagen ID Buzz wordt tijdens de IAA Transportation vergezeld door nog vier andere variaties op het ID Buzz-thema, waaronder de ID Buzz Flex-Cab Concept. De ID Buzz Flex-Cab Concept is een door de Nederlandse ombouwer Snoeks omgetoverde ID Buzz Cargo die geschikt is voor personenvervoer. Een personenbus dus, maar geen personenautoversie. Dat maakt de ID Buzz Flex-Cab Concept eigenlijk tot een alternatief voor de Transporter Kombi. De Volkswagen ID Buzz Flex-Cab Concept biedt plaats aan vijf inzittenden en heeft achterin een verschuifbare bank waar drie personen op kunnen plaatsnemen. Met een knop op de B- en D-stijl kun je deze achterbank in zijn geheel wegklappen.

Volkswagen ID Buzz

Volkswagen ID Buzz

Dan is er de ID Buzz Cargo met een wel erg hoekige opbergcompartiment. In plaats van een in de carrosserie geïntegreerde opbergruimte heeft de ID Buzz Cargo Box Body een laadvolume van maar liefst 6 kubieke meter. Het laadvermogen bedraagt 680 kilo. De bagagecabine valt uit te rusten met reguliere deurtjes, met schuifdeuren of met rolluiken.

Meer bedrijfsmatige ID Buzz-pret komt in de vorm van de ID Buzz Cargo met gekoelde bagageruimte. Deze variant heeft een lage koelinstallatie op het dak die de bagageruimte van de ID Buzz voor zes tot acht uur kunnen koelen. Het laadvermogen van deze variant bedraagt 390 kilo. Daarnaast laat Volkswagen een tot Miele ServiceVan omgetoverde ID Buzz Cargo zien, compleet met opbergvakken, -lades en planken. Ideaal voor de installateurs dus. Leuk weetje: de kleur van deze rode showauto heet Paprika Red.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (49) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.