Volkswagen haalt in China gebouwde EV naar Europa

Cupra Tavascan krijgt Chinese geboortegrond

Cupra Tavascan illustratie

De Volkswagen Group produceert in China talloze modellen die het niet in Nederland of Europa levert. Binnenkort komt er wél een Chinees Volkswagen-product vanuit China naar Europa, en die is nog helemaal elektrisch ook.

De lijst met modellen van de Volkswagen Group die in China voor de lokale markt gebouwd worden en die in Europa niet eens geleverd worden, is bijna eindeloos. Samen met zijn Chinese productiepartners SAIC en FAW verkoopt Volkswagen er namelijk auto's als de Tayron, Sagitar, Bora, Lamando, Teramont, Talagon, Tavendor en ga zo maar door. Binnen Audi's Chinese line-up komen we hier onbekende modellen tegen zoals de elektrische variant van de Q2 en tal van verlengde sedans. Tot op heden blijven alle in China gebouwde auto's van de Volkswagen Group in dat land, maar binnenkort komt er toch eentje naar Europa.

We hebben het dan over de Cupra Tavascan, het tweede volledig elektrische model van Cupra en de eerste elektrische SUV van het merk. Cupra's broertje van de Volkswagen ID4, Audi Q4 e-tron en Skoda Enyaq iV wordt namelijk ook voor de Europese markt in China gebouwd. Dat meldt Automotive News. De Cupra Tavascan ziet straks in de Volkswagen-fabriek in Anhui het levenslicht, omdat er in Europa te weinig productiecapaciteit zou zijn.

De Tavascan staat voor 2024 op de rol, maar er zit meer nieuws in het vat. Zo komt Cupra in 2024 ook met de Terramar en brengt het in 2025 een kleine elektrische cross-over op de markt: de UrbanRebel.

PRIVATE LEASE Cupra

Lezersreacties (110) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.