Volkswagen Group belicht Strategy 2025

Dertig nieuwe e-modellen rond 2025

Volkswagen Budd-e
Maanden geleden werd Volkswagen's Strategy 2025 al aangekondigd. Vandaag weten we hoe het merk zich de komende tien jaar gaat profileren.

De Raad van Bestuur van de Volkswagen Group heeft Strategy 2025 gepresenteerd, een programma waarin de toekomst van het merk wordt belicht. Het omvat de grootste veranderingen in de geschiedenis van het concern.

Volkswagen benadrukt opnieuw dat het "gezien de recente tegenslagen" belangrijk is een transparant bedrijf te worden. Met het nieuwe toekomstprogramma moet dat onder andere gerealiseerd worden. Het concern zegt dat het zich gaat omvormen van autofabrikant tot "een leidende aanbieder van duurzame mobiliteit". Autodelen en elektro-aandrijving gaan daarin een grote rol spelen. Nog dit jaar zal per merk van het concern worden uitgestippeld wat we exact verwachten kunnen.

Wel krijgen we al globale informatie gepresenteerd. Volkswagen zegt de positionering en zowel het modellenaanbod als de aandrijflijnen van zijn merken aan te gaan scherpen en gaat focussen op de snelst groeiende segmenten. E-mobility is belangrijk, aldus Volkswagen. Als aanvulling daarop zegt het concern de komende tien jaar liefst 30 volledig elektrische modellen te gaan presenteren. Die EV's moeten uiteindelijk goed zijn voor een kwart van de totale autoverkopen van het concern. In 2025 wil het twee tot 3 miljoen EV's per jaar verkopen.

Volkswagen Group heeft met zijn modulaire platformen al stevig kunnen snijden in de ontwikkelingskosten van nieuwe modellen. Daar valt volgens het concern nog meer winst te behalen. Daarbij wil het merk met name in China en in de Verenigde Staten gaan groeien. Samen met lokale fabrikanten - dit heeft vooral betrekking op de Chinese markt - wil Volkswagen eveneens een nieuw aanbod goedkope instapmodellen ontwikkelen.

Ook aan autonome auto's en kunstmatige intelligentie is een hoofdstuk gewijd. Volkswagen wil nog vóór 2020 een autonoom systeem klaar hebben dat het via licenties ook door andere fabrikanten kan laten gebruiken.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Arval
Volkswagen Polo 1.0 TSI 95pk Life (5D/5H)
€ 389
 
DirectLease
Volkswagen Taigo 1.0 TSI 95pk Life (5D/5H)
€ 435
 
Leaseplan
Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 95pk Life (5D/5H)
€ 474
 
DirectLease
Volkswagen T-Roc 1.0 TSI 110pk Life 75 Edition (5D/6H)
€ 505
 

Lezersreacties (79) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.