Volkswagen aan Koreaanse accu-samenwerking

Volkswagen e-Golf

Accu's voor elektrische auto's van Volkswagen komen straks mogelijk uit Zuid-Korea. Het merk zou op verkenning zijn voor een nieuwe partner.

Volkswagen wil met het Zuid-Koreaanse energie- en raffinagebedrijf SK Innovation een fabriek opzetten die accu's voor elektrisch rijden produceert. Dat zegt de eindverantwoordelijke voor accuproductie van SK Innovation. Het zou de eerste keer zijn dat het Duitse autoconcern met een partner investeert in accu's voor elektrische auto's.

Volkswagen bevestigt te willen investeren in een accufabrikant, maar noemt SK Innovation niet bij naam. De Duitse automaker zet de komende jaren flink in op elektrificatie en wil in de periode tot 2028 bijna zeventig nieuwe elektrisch aangedreven modellen op de markt brengen. Nu haalt de Duitse autofabrikant de accu's voor die voertuigen nog bij externe leveranciers uit Azië, maar daar moeten straks accu's van eigen makelij bij komen.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.