Väth geeft Mercedes E 63 AMG 750 pk

Väth Mercedes E 63 AMG S Estate 4Matic
Mercedes-tuner Väth heeft zich uitgeleefd op de allerdikste E 63 AMG die Mercedes in de prijslijst heeft staan. Het resultaat is op en top Duits, maar vooral beresterk.

Wie ruim anderhalve ton wil stukslaan op een Mercedes met AMG-spieren, komt al vrij snel uit bij de E 63 AMG. De versie met het S'je in de naam weet het tot liefst 585 pk en 800 Nm te schoppen. Niet tevreden met deze stapel pk's? Stuur je E-klasse dan even langs Väth. Deze firma neemt je E 63 AMG S maar al te graag onder handen.

Het vermogen van de biturbo 5,5-liter V8 wordt dankzij aangepaste turbo's, een ander uitlaatsysteem en een herschreven motormanagementsysteem opgeschroefd tot liefst 750 pk en 1.000 Nm. Een topsnelheid van 350 km/h moet - na het onschadelijk maken van de snelheidsbegrenzer - mogelijk zijn. Er hangt trouwens een stevig prijskaartje aan de vermogenstoename. Väth vraagt bijna 25.000 euro voor z'n krachtkuur.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.