Toyota verbreekt eigen verkooprecord

2021 blijkt topjaar

Toyota Yaris

Toyota heeft een zeer voorspoedig halfjaar achter de rug. In de afgelopen zes maanden verkocht het merk meer auto's dan ooit tevoren, met als kers op de taart een verkooprecord in de maand juni. Ook het aandeel geëlektrificeerde auto's in de verkoopmix ging omhoog.

In de eerste zes maanden van dit jaar verkocht de Toyota Motor Corporation (TMC), waar ook Daihatsu en Hino onder vallen, een recordaantal van 5.467.218 auto's. Ten opzichte van dezelfde periode in rampjaar 2020 is dat een stijging van 31,3 procent. De Japanners laten echter ook zien dat dit aantal 4,5 procent hoger ligt dan in 2019. Toyota is met 5.004.625 auto's verantwoordelijk voor het leeuwendeel daarvan. In juni verbrak TMC ook een record met 921.406 verkochte auto's. Daarbij groeide het aandeel geëlektrificeerde auto's van 21 procent in de eerste helft van 2020 naar 26 procent in dezelfde periode van dit jaar. Toyota zegt dat deze toename vooral komt door de Noord-Amerikaanse, Europese en Chinese markten.

Ondanks het chiptekort wist Toyota de productie tot op heden op peil te houden. Dat komt vooral omdat men flinke voorraden van onderdelen aanhield. De wereldwijde productie nam in het eerste halfjaar met 36,3 procent toe tot 4.517.187 auto's, waarmee de autofabrikant overigens geen records breekt. Wel produceerde Toyota in de maand juni met 831.533 exemplaren meer auto's dan ooit tevoren. Men houdt er wel rekening mee dat het chiptekort de komende tijd verergert.

PRIVATE LEASE Toyota

Lezersreacties (84) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.