Toyota Previa vernieuwd

Toyota Previa
Een paar weken geleden lieten we u al de vernieuwde Toyota Previa zien. Inmiddels zijn er meer details en prijzen bekend.

Een paar weken geleden lieten we u al de vernieuwde Toyota Previa zien. Inmiddels zijn er meer details en prijzen bekend.

Toyota heeft de Previa, die in 2000 werd geïntroduceerd, gefacelift. De neus ziet er moderner uit met nieuwe koplampunits. Daarbinnen hebben de richtingaanwijzers en stadslichten een nieuw plaatsje gekregen, terwijl de mistlampen voortaan los daarvan in de nieuwe bumper zijn geïntegreerd. De koplampsproeiers (als optie leverbaar) zijn in de bovenkant van de bumper weggewerkt.
Aan de achterkant is de Previa eveneens gewijzigd. Zo heeft hij nieuwe achterlichten van helder glas en een verchroomde strip bovende ruimte voor de kentekenplaat. Verder zijn de kleurstellingen in het interieur gewijzigd: antraciet wordt gecombineerd met middengrijs. Een nieuw stuurwiel met verchroomd Toyota-logo en audiobediening completeren het geheel.
De Previa wordt voortaan niet meer als Linea Luna geleverd, maar als Terra en Sol. Aan die versies is de luxe Executive toegevoegd. De Sol en Executive staan standaard op lichtmetalen 16-inch wielen met 215/60 R16-banden.
Tot de standaarduitrusting behoren voortaan side-airbags, remassistent en een derde driepuntsgordel voor de middenachterplaats. De Sol en Executive hebben verder ESP en tractiecontrole, parkeersensoren en gescheiden klimaatcontrole voor de voor- en achterpassagiers. De Executive wordt geleverd met DVD-navigatie, parkeerhulpcamera, lederen bekleding, stoelverwarming en elektrische sluitbekrachtiging voor de twee schuifdeuren.
De vernieuwde Previa is vanaf september als 5-, 7- en luxe 6-zitter (de achtpersoonsversie is niet meer leverbaar) en heeft een vanafprijs van € 36.190 voor de vijfpersoons 2.4 16v Linea Terra. De prijs vande 2.0 D-4D begint bij
€ 39.390.