Toyota pompt miljoenen in V6-motoren

Toyota Venza
In Europa worden steeds meer auto's voorzien van een kleinere krachtbron, zo nu en dan uitgerust met een turbo. Maar wie denkt dat grote motoren verleden tijd zijn moet even naar Toyota kijken, het Japanse merk investeert miljoenen in de productie van zescilinders.

Toyota steekt 200 miljoen dollar, zo'n 150 miljoen euro, in drie Amerikaanse motorenfabrieken. De productielijn in Huntsville (Alabama), Troy (Missouri) en Jackson (Tennessee) moeten zo efficiënter kunnen draaien. In de fabrieken produceert Toyota de aluminium V6 blokken die onder andere in de Camry en de Venza liggen. De Venza is een cross-over achtige die op het chassis van de Camry staat, eveneens een auto die hier niet (meer) in de prijslijst te vinden is.

Zo'n 110 miljoen euro gaat naar de fabriek in Huntsville. Na de aanpassingen moeten zo'n 1.150 mensen een baan kunnen vinden. Jaarlijks zullen 750.000 motoren de fabriek verlaten, maar dat is inclusief vier- en achtcilinders die Toyota in Alabama in elkaar schroeft.

PRIVATE LEASE Toyota

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.