Toyota herstart productie Corolla

Alle Europese fabrieken weer open

Toyota Corolla

Toyota zet vanaf deze week zijn werknemers in het Tsjechische Kolín en Britse Burnaston weer aan het werk. Daarmee pakt het merk ook in zijn als laatste gesloten Europese fabrieken de productie weer op.

Dit betekent dat de volledige Europese productielijn van de Corolla weer draait. Al eerder rolde de Corolla Sedan weer van de Turkse productieband, maar met de heropening in Burnaston geldt dit ook voor de hatcback en Touring Sports. In Kolín ziet de Toyota Aygo, samen met de Peugeot 108 en Citroën C1, het levenslicht.

Halverwege maart trok Toyota de stekker uit zijn Europese productie vanwege de coronacrisis. De productie wordt overal in eerste instantie op kleine schaal opgepakt, later moet alles weer op volle toeren draaien. De veiligheid van de medewerkers staat ook hier bovenaan de prioriteitenlijst. Elke medewerker is verplicht een mondkapje of gezichtsmasker te dragen. Een speciale introductiedag moet er voor zorgen dat fabrieksmedewerkers snel vertrouwd raken met de aangepaste werksituatie.

Naast de heropening van de Turkse fabriek waar de Corolla Sedan en C-HR gebouwd worden, gingen fabrieken in bijvoorbeeld Frankrijk en Polen weer in bedrijf. Ook de Britse motorenfabriek in Deeside opende reeds zijn deuren.

PRIVATE LEASE Toyota

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.