Toyota aast op robotica-tak Google

Overname zeer waarschijnlijk

Toyota aast op robotica-tak Google
Net als landgenoot Honda heeft ook Toyota een grote interesse in robotica. Als we de berichtgeving van Tech Insider mogen geloven, staat Toyota op het punt de robotica-tak van Google over te nemen.

Boston Dynamics is een in 1992 in Massachusetts opgericht bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van alles dat met robotica te maken heeft. Google nam het Amerikaanse bedrijf in 2013 over, maar onenigheid over de koers van Boston Dynamics zorgde ervoor dat Alphabet Inc. - het moederbedrijf van Google - zijn robotica-afdeling in de verkoop deed. Zowel Amazon als Toyota zouden geïnteresseerd zijn en het lijkt er nu op dat de Japanse autofabrikant Boston Dynamics aan zijn portfolio toe zal voegen.

Voor welk bedrag Toyota Boston Dynamics overneemt, is tot op heden niet bekend. Wel zou de deal al bijna gesloten zijn. Mocht e.e.a. afgerond zijn, dan zal Boston Dynamics toegevoegd worden aan het Toyota Research Institute, een in 2015 op poten gezette afdeling die zich bezighoudt met onder andere kunstmatige intelligentie.

PRIVATE LEASE Toyota

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.