Topdrukte op Nederlandse en Europese wegen

vakantieverkeer - ANP
De ANWB verwacht vanaf vrijdagmiddag topdrukte op de Nederlandse wegen. Vanaf vrijdag hebben alle regio's in ons land vakantie; de regio Midden is de laatste die vrij krijgt.

Evenementen als de Nijmeegse Vierdaagse (vrijdag), de Tilburgse kermis (vanaf vrijdag) en het zomercarnaval in Rotterdam (zaterdag) zorgen net als wegwerkzaamheden voor extra oponthoud. De Coentunnel is nog tot maandagochtend 05.00 uur dicht. Vrijdagnacht is de A12 richting Den Haag bij Utrecht gedeeltelijk afgesloten en ook op de A13 richting Rotterdam zijn werkzaamheden en afritten dicht. Ook rond Maastricht worden files verwacht.

Op de Europese wegen wordt het vooral zaterdagochtend en -middag druk. In Frankrijk worden files verwacht op de A6/A7 en A9 van Parijs tot de Spaanse grens en op de A10 van Parijs naar Bordeaux. Op delen van de Duitse A3, de A5 en de A8/A93 staat het ook vast. In de Alpen wordt het druk op wegen rond de Gotthardtunnel.

Lezersreacties (33) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.