Top en flop 2014: James Bond en Ferrari World

Top en flop 2014: James Bond en Ferrari World
Top en flop 2014: James Bond en Ferrari WorldTop en flop 2014: James Bond en Ferrari WorldTop en flop 2014: James Bond en Ferrari WorldTop en flop 2014: James Bond en Ferrari WorldTop en flop 2014: James Bond en Ferrari World
Wat was er op autogebied fantastisch aan 2014 en wat kunnen we missen als kiespijn? Het is weer tijd om met de AutoWeek-redacteuren terug te blikken op het afgelopen jaar middels de traditionele Top en flop-lijstjes. Deze keer: Luc Verbeke over Goldfinger, Duitse tolplannen, Jos Verstappen, 45 km/h-auto's, snelheidslimieten en Ferrari World.

Top 1: James Bond in Zwitserland

De James Bond/Goldfinger-reportage voor AutoWeek/GTO met de Aston Martin Vanquish op de Zwitserse Furka-pas. Zowel fotografisch als journalistiek een subliem hoogtepunt.

Top 2: Duitse tolplannen

De invoering van tol op de Duitse snelwegen. Met een beetje geluk zijn we daardoor voor een luttel bedrag verlost van al die irritante Nederlandse linksrijders op de Duitse Autobahn. Briljante actie.

Top 3: Jos Verstappen

De spectaculaire guerilla-actie voor AutoWeek Live met Jos Verstappen in de straten van Lelystad. Brede grijns van oor tot oor, een hele dag lang.

Flop 1: 45 km/h-autootjes

Een bron van blijvende ergernis: de tenenkrommende lacunes in de rijbewijswetgeving. Levensgevaarlijke 45 km/h-autootjes op provinciale wegen, Piaggio-motorscooters waar je zonder motorrijbewijs de weg mee op mag, quads en trikes zonder helmplicht... Het slaat helemaal nergens op, maar niemand doet er wat aan.

Flop 2: Variabele snelheidslimieten

Enigszins in de vergetelheid geraakt, maar nog steeds actueel: het totaal ondoorzichtige labyrint aan variabele snelheidsbeperkingen. Laten we daar eens een Zwarte-Pieten-discussie over houden.

Flop 3: Ferrari World

Ferrari World in Abu Dhabi. Ofte wel: Plopsaland in de woestijn. Wat een zielloze bende. Dat dit megalomane pretpark als het mekka voor de Ferrari-liefhebber wordt bestempeld, is ronduit blasfemisch...

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.