Testwerk volgende Ford Galaxy begonnen

Ford Galaxy mule spionage
Ford Galaxy mule spionageFord Galaxy mule spionageFord Galaxy mule spionageFord Galaxy mule spionageFord Galaxy mule spionageFord Galaxy mule spionageFord Galaxy mule spionage
Waar zijn toch die tijden gebleven dat een model niet na een jaar of vier vervangen wordt door een nieuw exemplaar? De huidige Ford Galaxy houdt met z'n acht jaar levenservaring trouw vast aan de oude traditie, maar moet er nu toch wel echt aan geloven.

De Galaxy is samen met de S-Max het grootste dat Ford op het gebied van personenvervoer te bieden heeft, de Transit even buiten beschouwing gelaten. De derde generatie van de kolos verscheen in 2006, en dat is inmiddels weer even geleden. In autoland wordt een model dan tegenwoordig al vlug als bejaarde bestempeld, wat z'n effect heeft op de verkoopcijfers.

Onze spionagefotograaf wist de volgende generatie van de Galaxy voor de lens te krijgen. Nouja, de volgende generatie... Onder de jas van wat lijkt op de huidige generatie zit de nieuwe verstopt. Wel kunnen we alvast een blik werpen op de neus van z'n opvolger. Zo te zien, en geheel volgens verwachting, krijgt ook de Galaxy de kenmerkende gapende muil aan de voorzijde.

We verwachten de auto ergens tegen het einde van 2014 in de Europese showrooms. Ook de S-Max, waar de Galaxy enige verwantschap mee heeft, mag volgend jaar z'n achtste kaarsje uitblazen. Het is niet ondenkbaar dat ook de S-Max binnenkort in een frisse jas zal worden gestoken. De Galaxy zal ongetwijfeld kennis gaan maken met de Ecoboost-motoren van Ford, al zal het ons benieuwen of ook de driecilinder 1.0 Ecoboost z'n weg naar deze toch wat grote nieuweling zal vinden.

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.