Testwerk Lexus LC lijkt begonnen

Bijzondere coupé in camouflagepak

Testwerk Lexus LC lijkt begonnen
Automotive journalist Matt Farah heeft op z'n Instagram-pagina een tweetal foto's geplaatst van wat waarschijnlijk een nieuwe sportieveling voor Lexus is: de LC!

In 2012 konden we kennismaken met de LF-LC, een studiemodel van Lexus dat vooruitblikte op een nieuwe sportcoupé. De Japanners voegden volgens goed gebruik de letters LF- aan het model toe om erop te wijzen dat we een studiemodel voor ons hadden. De ingepakte verschijning die autojournalist Matt Farah op z'n Instagram-pagina plaatste, lijkt die eerste twee letters van zich afgeschud te hebben!

In 2013 schreven we dat Lexus de productie van de LC groen licht had gegeven, maar lang bleef het stil rond de nieuwe spierbundel. Tot vandaag, want het ziet er namelijk naar uit dat we hier een vroeg testexemplaar van de LC te pakken hebben! De bijzonder vormgegeven achterlichtunits lijken hun weg naar het productiemodel te gaan vinden en we kunnen de algehele lijn van de auto al aardig bekijken.

Het is nog niet helemaal duidelijk wat we van de LC moeten verwachten. Naar verluidt is hij gerelateerd aan de volgende generatie van de LS, een model dat we tijdens de Tokyo Motor Show te zien krijgen. Volgens eerdere geruchten zal op basis van de LS inderdaad een Coupé verschijnen, het is goed mogelijk dat dat inderdaad de LC wordt. Onder de kap verwachten we naast een hybride-aandrijflijn in elk geval ook de 5,0-liter V8 die in onder andere de RC F indruk wist te maken.

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.