Tesla schrapt geplande instapversie Model Y

Toch niet interessant genoeg?

Tesla Model Y

Tesla-topman Elon Musk heeft laten weten dat de Model Y toch niet als Standard Range op de markt komt. De actieradius zou niet interessant genoeg zijn.

De Tesla Model Y is inmiddels al een paar maanden op de markt in de Verenigde Staten en hier in Nederland volgt de introductie later dit jaar. Onlangs konden we nog melden dat er een Standard Range-versie in het vat zit voor 2022, maar die blijkt er toch niet te komen. De instapversie van de Model Y is van de planning gehaald, laat Elon Musk weten via Twitter. "De range zou onacceptabel laag zijn, minder dan 250 mijl volgens EPA", aldus de topman. 400 km actieradius is toch niet interessant genoeg meer, zo lijkt het.

Of dat de enige reden is, valt te bezien. Het betekent hoe dan ook dat de Long Range met achterwielaandrijving de laagst in de markt geplaatste Model Y wordt. Die heeft vooralsnog een Nederlandse indicatieprijs van €57.000 en staat nog wel op de rol voor een introductie in 2022. Die uitvoering heeft een geschat WLTP-bereik van 540 km. Dit jaar begint het aanbod nog bij de vierwielaangedreven Long Range Dual Motor, die begint bij €65.015 en komt naar verwachting 505 km ver (WLTP) op één acculading.

PRIVATE LEASE Tesla Model Y

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (46) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.