Tesla Model S Plaid is snelste elektrische auto op de Nürburgring [VIDEO]

Taycan onttroond

Tesla Model S Plaid

Tesla-topman Elon Musk wrijft in zijn handjes. De Tesla Model S Plaid is namelijk de snelste elektrische productieauto op de Nürburgring-Nordschleife. De heftigste versie van de Model S stoot de Porsche Taycan daarmee van de troon.

In 2019 wist Porsche's testrijder Lars Kern achter het stuur van een Porsche Taycan Turbo een ronde op de net geen 21 kilometer lange Nürburgring-Nordschleife in 7 minuten en 42 seconden af te leggen. Tesla-topman Elon Musk meldt op Twitter dat een ongemodificeerde Model S Plaid een ronde op het befaamde Duitse circuit officieel in 7 minuten en 35,58 seconden heeft afgelegd. Daarmee is de Model S Plaid de snelste elektrische productieauto ooit op het circuit en is hij meen stuk rapper dan zijn rivaal uit Stuttgart.

Tesla Model S Plaid just set official world speed record for a production electric car at Nurburgring. Completely unmodified, directly from factory. pic.twitter.com/AaiFtfW5Ht

— Elon Musk (@elonmusk) September 9, 2021

Kleine kanttekening: De 680 pk sterke Taycan Turbo die in 2019 door Lars Kern over de 'Ring werd gejaagd, heeft namelijk een 761 pk sterke Taycan Turbo S-versie boven zich. Het is niet ondenkbaar dat die Taycan Turbo S op termijn het ronderecord van de Model S Plaid weer verbreekt. De Model S Plaid is met zijn 1.020 pk vermogenstechnisch wel stukken krachtiger dan die Turbo S, maar vermogen zegt uiteraard niet alles.

Musk geeft verder aan dat het binnenkort met speciale 'track software'  voor de Model S Plaid  komt en dat het ook een met aerodynamische extraatjes, koolstofkeramische remmerij en racebanden uitgeruste Model S Plaid op de Nürburgring loslaat. Zo'n sportiever uitgedoste versie gaat het merk zelf echter niet in productie nemen.

Hoe relevant dergelijke wedstrijdjes ver plassen zijn? Dat is natuurlijk maar de vraag. Bij sportieve topversies als de Model S Plaid en Taycan Turbo (S) zegt een rondetijd op de 'Ring' natuurlijk iets over de capaciteiten van de auto, al zijn er legio andere variabelen waar je je autokeuze van af kunt laten hangen.

Video

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (230) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum