Tesla levert minder auto's af dan verwacht

31 procent in de min

Tesla Model 3 EV elektrische auto

Tesla heeft het afgelopen kwartaal minder exemplaren van de Model 3 bij de klanten afgeleverd dan het bedrijf van tevoren had aangekondigd. Er kwamen 50.900 exemplaren van dit type elektrische auto bij kopers terecht, terwijl Tesla vooraf dacht er 8000 meer af te leveren.

Het leveringscijfer van alle Tesla-modellen lag met 63.000 exemplaren 31 procent lager dan in het vierde kwartaal van 2018. De productiecijfers lagen bijna 11 procent lager: 77.100 tegenover 86.555 eind vorig jaar.

Tesla wijt het lagere cijfer aan het feit dat de Model 3 voor het eerst buiten de Verenigde Staten werd geleverd. De tijd die nodig is om de auto bij de internationale klant te krijgen, is langer dan bij levering in de VS.

Het bedrijf heeft ook gezegd dat de lagere leveringscijfers een negatieve impact zullen hebben op het totale bedrijfsresultaat voor het eerste kwartaal. Die cijfers zijn er nog niet.

De Tesla Model 3 is in maart wel de auto die in Nederland het vaakst op kenteken werd gezet. Dat staat in registratiecijfers van branchevereniging Bovag, RAI Vereniging en RDC. Het compactere model Tesla, dat momenteel vanaf circa € 57.000 kan worden aangeschaft, won het in maart van de Ford Focus en de Kia Picanto.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (117) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.