'Tesla hard op zoek naar secondant Musk'

Musk ontkent alles

Tesla Elon Musk
Tesla is hard op zoek naar een operationeel directeur die een aantal taken kan overnemen van topman Elon Musk. Dat meldt The New York Times op basis van een ingewijde.

Naar verluidt zet de raad van bestuur van de onderneming extra vaart achter de zoektocht, sinds Musk op Twitter heeft aangekondigd de producent van elektrische auto's van de beurs te willen halen. Musk zelf laat de krant weten dat zijn bedrijf voor zover hem bekend momenteel niet actief op zoek is naar een secondant.

De tweets over het van de beurs halen van Tesla hebben voor veel verwarring gezorgd. De Amerikaanse beurswaakhond SEC is een formeel onderzoek begonnen naar de berichten, waarin Musk onder meer beweerde dat de financiering al rond was. Als dat niet waar blijkt te zijn, heeft hij zich mogelijk schuldig gemaakt en fraude en koersmanipulatie.

Musk noemt de gewraakte tweet een poging tot openheid over zijn bedrijf, maar het bericht kwam mogelijk als een verrassing voor andere directieleden van Tesla. De topman heeft niemand anders zijn tweet laten lezen voordat hij het bericht de wereld in stuurde, bekende hij tegenover The New York Times. De top van Tesla maakt zich volgens The New York Times ook zorgen over het slaapmiddelengebruik van Musk. Die middelen zouden hem niet altijd in slaap brengen, maar juist aanzetten tot zijn nachtelijke uitbarstingen op Twitter.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (141) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.