'Tesla geeft Model S en Model X nieuw dashboard'

Model 3-stijl voor grote modellen

'Tesla geeft Model S en Model X nieuw dashboard'
Alle aandacht gaat bij Tesla momenteel uit naar de Model 3, maar achter de schermen wordt er hard gewerkt aan het up-to-date houden van de Model S en Model X. Volgens ingewijden werken de Amerikanen aan een compleet nieuw dashboard voor de twee. Dit zijn naar verluidt de eerste schetsen daarvan.

De Tesla Model S verscheen in 2012 en is daarmee het stadium van een vers model allang voorbij. Tesla heeft het model in 2016 een vrij uitgebreide facelift gegeven en komt met grote regelmaat met software-updates en andere vernieuwingen, maar zelfs een Tesla heeft niet het eeuwige leven. Dat weten ze in Californië natuurlijk ook en dus wordt er achter de schermen naar verluidt hard gewerkt aan een nieuw interieur voor zowel de Model S als diens gevleugelde SUV-broer Model X.

Volgens Electrek.co, een site die doorgaans dichtbij het Tesla-vuur zit, laten de bovenstaande afbeeldingen goed zien hoe het binnenste van de twee topmodellen er in de nabije toekomst uit komt te zien. Als dit dashboard je bekend voorkomt, is dat niet gek, want het vermeende designvoorstel laat een werkplek zien die veel gelijkenissen vertoont met die van de Model 3. Een erg minimalistisch design dus, met een enorm 'zwevend', centraal geplaatst scherm. Dat scherm is horizontaal geplaatst, wat een groot verschil is met het verticale, meer in het dashboard geïntegreerde scherm dat nu in de 'S' en 'X' te vinden is. Achter het stuur zou nog ruimte zijn gemaakt voor een klein digitaal instrumentarium met daarop de belangrijkste rij-informatie.

Het nieuwe dashboard zou het Tesla-gamma om te beginnen nog uniformer maken. Tesla-interieurs krijgen daardoor een herkenbaarder uitstraling, maar er zijn meer voordelen. Zo kan Tesla door alle interieurs op elkaar te laten lijken de productiekosten omlaagbrengen. Dat geldt ook voor de softwaremakers, die nu nog een systeem moeten ontwikkelen dat zowel op een verticaal als op een horizontaal scherm werkt. Ten slotte zou het minimalistische, Model 3-achtige binnenste beter geschikt zijn voor een tijdperk waarin autonoom rijden een steeds grotere rol gaat spelen bij Tesla. Het nieuwe interieur wordt volgens de geruchten in de loop van volgend jaar geïntroduceerd.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (88) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.