Terugroepactie voor CityRover

CityRover
De CityRover, het geplaagde kleine model van Rover, komt in aanmerking voor een terugroepactie. Omdat Rover failliet is gegaan, is voor de eigenaren de vraag waar ze terechtkunnen én wie het gaat betalen.
De CityRover, het geplaagde kleine model van Rover, komt in aanmerking voor een terugroepactie. Omdat Rover failliet is gegaan, is voor de eigenaren de vraag waar ze terechtkunnen én wie het gaat betalen.
Het probleem met de CityRover heeft te maken met de banden. Bij de modellen met stalen wielen zijn sierdoppen gemonteerd die mogelijk de buitenkant van de band kunnen beschadigen. In het ergste geval kan dat leiden tot een klapband. Het probleem is door de curatoren van MG Rover naar buiten gebracht.
Volgens Rover is de gemakkelijkste oplossing om zelf de sierdoppen te verwijderen. Toch wordt aangeraden om met de auto even langs de expert te gaan. CityRover-rijders kunnen door het faillissement van de fabrikant echter geen gebruik meer maken van de garantie. Een woordvoerder van de Society of Motor Manufacturers and Traders – de Engelse Bovag – zegt dat de eigenaren zelf moeten betalen voor een eventuele aanpassing. Daardoor maakt de Royal Society for the Prevention of Accidents zich zorgen. "Als Rover deze waarschuwing geeft, betekent het dat er een serieus probleem is. Het gaat hier niet alleen om de veiligheid van CityRover-eigenaren, maar ook om die van andere weggebruikers."
De CityRover werd in India door Tata gebouwd. Van de CityRover zijn in Groot-Brittannië 7.500 exemplaren verkocht. Van export is het nooit gekomen. In Nederland rijden dus geen CityRovers rond.

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.