PRIMEUR! De nieuwe CityRover

Rover CityRover
Dit zijn de beelden van de nieuwe kleine Rover, die CityRover is gedoopt. Het is een omgebouwde Tata Indica.

Dit zijn de beelden van de nieuwe kleine Rover, die CityRover is gedoopt. Het is een omgebouwde Tata Indica.

Omdat Rover snel een auto in de kleine klasse wilde aanbieden hebben de Engelsen zich gewend tot hun collega's van Tata in India. Tata brengt immers al sinds eind 1998 precies het model dat Rover zocht op de Indiase markt: de Indica. De Rover-ontwerpers hebben zich nog wel over de carrosserie gebogen, maar veel is er niet gewijzigd. Uiteraard heeft hij een Rover-grille gekregen en zijn de beschermstrips op bumper en zijkanten geëlimineerd. Maar misschien hebben sommige versies die weer wél. Behalve de basisversie hebben alle uitvoeringen stuurbekrachtiging. De CityRover kom allen als vijfdeurs in vier uitvoeringen. Standaard is één airbag. De duurste versie heeft er twee en daarnaast ook ABS.

De CityRover wordt geïntroduceerd met een 1,4-liter viercilinder met 85 pk. Over die motor is nog niets bekend, maar dat moet wel Rover's eigen 1.4 zijn met 84 pk. Tata levert in de Indigo een 75 pk versie.
Wanneer de CityRover wordt geïntroduceerd is nog niet bekend. We denken op de IAA in Frankfurt in september. Dan zullen ook nadere gegevens worden vrijgegeven.

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.