CityRover vanaf € 9.990

CityRover
De CityRover, het nieuwe kleine model van MG Rover, heeft zijn debuut beleefd op het Autosalon van Brussel. Daar zijn ook de prijzen voor ons land bekendgemaakt.
De CityRover, het nieuwe kleine model van MG Rover, heeft zijn debuut beleefd op het Autosalon van Brussel. Daar zijn ook de prijzen voor ons land bekendgemaakt.

Aan de eenvoudigste uitvoering hangt een prijskaartje van € 9.990. De prijzen lopen op tot € 12.990. De CityRover gaat de strijd aan met bijvoorbeeld de Ford Ka, Citroën C2 en de Hyundai Getz. MG Rover mikt met de CityRover op 'prijsbewuste mensen die stijl en kwaliteit in dit segment op prijs stellen.'
De CityRover is leverbaar in vier uitvoeringen. De simpelste is de Solo, die onder andere is voorzien van een bestuurdersairbag en stuurbekrachting. De volgende stap is de Sprite of de Select. Bij de eerste ligt de nadruk op sportiviteit. De standaarduitrusting is hier aangevuld met onder meer lichtmetalen wielen en een achterspoiler en sportpakket. Bij de Select voert luxe de boventoon: bij deze uitvoering zijn zaken als airconditioning en elektrisch bedienbare zijruiten toegevoegd. Zowel de Sprite als de Select staan voor € 11.990 in de prijslijst.
De vaandeldrager van het programma is de CityRover Style. Die is – net als de Spirit en de Sprite – voorzien van een passagiersairbag en ABS. Daarnaast heeft de Style ook de lichtmetalen wielen en het spoilerpakket zowel als de airco en de elektrisch bedienbare portierramen. De Style kost € 12.990.
Alle CityRovers hebben een 1,4-liter benzinemotor onder de kap die 85 pk levert en een maximum koppel van 120 Nm. Een diesel zit niet in de planning. Met de nieuwe kleine telg, die werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Indiase Tata Motors, hoopt MG Rover het gat op te vullen dat ontstond toen in 1997 de Rover 100 van het toneel verdween.