Tata Curvv: nieuwe elektrische 'coupé-SUV'

Stap omhoog

Tata Curvv
Tata CurvvTata CurvvTata CurvvTata CurvvTata Curvv

Tata Motors is een tegenwoordig in Europa onbekende, maar in India serieuze speler. Tata heeft zijn modellen de laatste jaren grondig gemoderniseerd en met een splinternieuw studiemodel blikt de fabrikant nu vooruit op een volledig elektrische coupé-SUV.

Tata Motors ken je mogelijk nog van de Telco die het ooit in Nederland verkocht. Tegenwoordig speelt de autofabrikant in Europa geen enkele rol meer, maar het is zeker een serieuze speler. Tata Motors is namelijk het moederbedrijf van Jaguar Land Rover en dus is het niet zo vreemd dat Tata in thuisland India ook auto's verkoopt die wat techniek betreft Land Rovers gerelateerd zijn. Denk daarbij aan de Safari. Tata verkoopt verder een reeks hatchbacks, sedannetjes, cross-overs en SUV's, waaronder versies met elektrische aandrijflijnen. Een SUV-achtige met een sterk aflopende daklijn ontbreekt nog in het Tata-gamma en dat is precies waar deze Curvv Concept om de hoek komt kijken.

De Tata Curvv Concept is namelijk een vrij productierijp ogende vooruitblik op een zogenoemde 'coupé-SUV' met een elektrische aandrijflijn, al komen er op termijn ook uitvoeringen met verbrandingsmotoren. De Curvv Concept heeft platte verlichting die aan zowel voor- als achterzijde uit één doorlopende streep bestaat. We mikken er op dat de productieversie van de Curvv zijn technische basis deelt met de Nexon, een compacte cross-over van Tata waarvan ook een elektrische variant bestaat. Technische gegevens deelt Tata verder niet.

Zou Tata met een elektrische SUV een gokje kunnen wagen op de Europese automarkt als concurrent van bijvoorbeeld MG? We zijn benieuwd naar jullie bevindingen!

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.