Subaru plant 'volledig andere' opvolger Tribeca

Subaru Tribeca 3.6 Luxury
Bij ons is de Tribeca al sinds 2010 niet meer in de prijslijst te vinden, maar in de Verenigde Staten staat de Subaru nog altijd in de showroom. Volgend jaar komt een eind aan z'n weinig succesvolle carrière, maar aan een opvolger wordt inmiddels gewerkt.

De Tribeca, die in de Verenigde Staten van de band loopt, gaat in januari volgend jaar met pensioen. De zevenzitter begon z'n carrière met een enigszins controversieel uiterlijk, en heeft mede daardoor geen potten kunnen breken in de verkooplijsten. In de eerste tien maanden van dit jaar hebben 1.348 Tribecas een koper kunnen vinden, reden genoeg voor Subaru om de productie een halt toe te roepen.

Automotive News weet te melden dat de Amerikaanse Subaru-dealers flink hebben aangedrongen op een opvolger voor de Tribeca. Er zou veel vraag zijn naar een zevenzits Subaru, maar dan eentje die moderner is dan het model dat in 2005 het levenslicht zag. Yasuyuki Yoshinaga, topman bij Subaru, heeft tegenover Automotive News verkondigd dat er momenteel gewerkt wordt aan een opvolger.

"De nieuwe zevenzitter wordt een compleet andere auto. Vandaar dat hij ook niet direct na het afscheid van de huidige Tribeca op de markt komt," aldus Yoshinaga. Een introductiedatum geeft Subaru niet, maar eerder al gaf het Japanse merk aan in 2014 en 2015 geen nieuwe modellen op de Amerikaanse markt te gaan brengen. Verwacht de Tribeca-opvolger dan ook niet voor 2016 op de markt.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum