Einde Subaru Tribeca nabij

Subaru Tribeca
Subaru TribecaSubaru Tribeca 3.6 LuxurySubaru TribecaSubaru TribecaSubaru B9 Tribeca 3.0R Executive
Subaru heeft bevestigd dat de SUV Tribeca in januari uit productie gaat. Aan een opvolger zou worden gewerkt.

In ons land verandert er niet veel door het verdwijnen van de Tribeca: het model is hier al sinds 2010 niet meer verkrijgbaar. In de Verenigde Staten ging de SUV echter vrolijk verder, en dat is ook de markt waar de auto aanvankelijk voor bedoeld was. De auto wordt er ook gebouwd, maar Jalopnik meldt dat daar begin volgend jaar een einde aan komt. De laatste aflevering zal in februari plaatsvinden en dan is Subaru even klaar in het 'mid-size SUV segment' waar de auto in de VS onder viel.

De Tribeca is sinds 2005 op de markt en in die tijd verkochten de Japanners 78.000 exemplaren. Aanvankelijk heette de auto B9 Tribeca, later verviel het 'B9' en maakte het opvallende front met de vliegtuigvormige grille plaats voor een wat gematigder voorgevel. Volgens Subaru betekent dit niet het einde van de aanwezigheid van het merk in deze klasse; er wordt gewerkt aan een opvolger, die opnieuw over drie zitrijen zal beschikken.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum