In het wild: Subaru B9 Tribeca (2006)

Het zat hem niet mee

Subaru Tribeca B9 In het WIld
Dankzij AutoWeek-lezer Erik van den Bosch hebben we vandaag een wat onfortuinlijke Subaru in de aanbieding. Inderdaad: de B9 Tribeca!

Wat is het: Weer eens een echte rariteit in deze rubriek: de Subaru B9 Tribeca. Dit exemplaar stamt uit 2006, een van de eerste levensjaren van de SUV. Slechts twee jaar hield de versie met controversiële 'vliegtuigneus' het uit, de gefacelifte variant kreeg een gebruikelijker front en werd bedeeld met een nieuwe naam: Tribeca.

Leuk gegeven: Saab had in het verleden met de 9-2X een gerebadgete Subaru Impreza Plus in het gamma staan (foto 3). Ook van deze B9 Tribeca had een Saab moeten verschijnen: de 9-6. Toen Toyota een aandeel van 20 procent in Subaru van General Motors kocht, werd daar een stokje voor gestoken.

Onder de kap van deze zo'n 1.850 kilo wegende SUV bevindt zich een 3,0-liter boxermotor met 245 pk en 297 Nm. Er zijn er nog 144 Tribeca's in Nederland.

Beoordeling: Lekker eigenaardig, zo'n wel heel erg Amerikaans aandoende SUV met een compleet eigen gezicht. Heeft het nog eens als winnaar geschopt in een van onze edities van Redactie Raadt Aan. Dat heeft natuurlijk een reden!

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum