Overgewaaid: Subaru Tribeca

Subaru Tribeca
Subaru TribecaSubaru TribecaSubaru TribecaSubaru TribecaSubaru Tribeca
Je vraagt je af wat de Subaru Tribeca in Europa te zoeken heeft. Wie zit er te wachten op een bijna twee ton zware SUV die alleen leverbaar is met een dorstige 258 pk sterke zescilinder motor? De auto is onlangs gefacelift en verloor daarbij zijn excentrieke frontje. Subaru presenteerde 'm eerder deze week op het autosalon in Brussel.
De Subaru Tribeca is gefacelift. De meest opvallende wijziging aan het grootste model van dit merk is de voorzijde. De bijzondere neus ruimde het veld voor een veel normaler ogend front. Ook de motor is nieuw. De 3,0-liter boxer is ingeruild voor een 3,6-liter die 258 pk levert. De vorige krachtbron had 245 pk. Het maximale koppel bedraagt voortaan 350 Nm. De Tribeca haalt er 207 km/u mee en sprint in 8,9 seconden van 0 naar 100 km/u. Als gemiddeld brandstofverbruik geeft Subaru 11,6 liter per 100 km op. De boxerdieselmotor waarmee Subaru dit jaar debuteert, krijgt geen plekje in de Tribeca. Het model, dat nota bene is vernoemd naar de New Yorkse wijk Triangle Below Canal, is namelijk in de eerste plaats gericht op de VS en daarna overgewaaid naar Europa. En in Amerika zijn dieselmotoren nog niet zo bon ton als hier. In Nederland zijn twee uitvoeringen leverbaar. De eerste is de vijfzits Luxury-versie. Die zit lekker in de accessoires met onder meer een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugenstanden, een dvd-systeem met een 7 inch touchscreen en lederen bekleding in de standaarduitrusting. Hij kost 65.740 en na 1 februari wordt dat 70.182 euro. De tweede heet Executive. Die heeft een derde zitrij en dus zeven zitplaatsen. Hij heeft een tweede ventilatiesysteem aan boord en een uitgebreider dvd-entertainmentsysteem. De Executive staat in de catalogus voor een prijs van 69.740 euro. Inclusief slurptax wordt dat 74.111 euro.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum