Subaru en Toyota gaan samenwerking aan voor EV-platform

Voor compacte cross-overs

Subaru Toyota samenwerking platform BEV SUV

Met de elektrische toekomst voor deur zie je dat steeds meer fabrikanten de handen ineenslaan om (goedkoper) nieuwe technologie te ontwikkelen. In de Aziatische hoek is een nieuwe samenwerking ontstaan, want Subaru en Toyota tekenen een nieuwe overeenkomst.

De twee handtekeningen zijn goed voor de ontwikkeling van een geheel nieuw platform dat bestemd is voor elektrische auto’s. Het platform zal worden gebruikt voor ‘BEV’s’ in het compacte SUV-segment, denk aan het formaat-Corolla, maar dan opgehoogd. Bij de samenwerking ligt Subaru’s aandeel vooral in de vierwielaangedreven technologie en focust Toyota zich op het elektrische gedeelte.

Het is niet de eerste keer dat de twee Japanse merken een samenwerking aangaan. In 2005 werd al werd een overeenkomst tussen de merken gesloten. Auto’s die daaruit zijn voortgekomen, zijn onder andere de sportieve Toyota 86 en de Subaru BRZ (2012). Het is nog niet duidelijk wanneer we kennis gaan maken met auto’s op het nieuw aangekondigde platform.

Lezersreacties (124) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.