Stellantis en Toyota komen samen met grote bestelbus

Komt in 2024

Peugeot Boxer - Citroën Jumpy

Stellantis brengt in 2024 een nieuwe grote bestelbus voor zijn merken op de markt. Daarvan komt ook een Toyota-versie, maken Stellantis en Toyota vandaag bekend. Reken op uitvoeringen met brandstofmotor en met elektrische aandrijving.

Stellantis heeft momenteel de Citroën Jumper, Peugeot Boxer, Opel Movano en Fiat Ducato bovenaan het bestelautogamma staan. Dat viertal stamt in feite al uit 2006 en ondanks de recente toevoeging van elektrische varianten is de tijd langzaam aan wel rijp voor opvolging. Dat gaat in 2024 gebeuren, maakt Stellantis nu bekend. Dat niet alleen: Toyota mag ook meedoen.

Stellantis en Toyota werken al jaren samen voor Europese bedrijfsauto's. Zo is er de middelgrote Toyota Proace, een broer van de Peugeot Expert, Citroën Jumpy, Opel Vivaro en Fiat Ulysse. Onderin het aanbod staat de Toyota Proace City, een evenknie van de Peugeot Partner, Citroën Berlingo en Opel Combo. Bij de grote bestelbussen is Toyota nog niet aangehaakt, maar dat gaat veranderen. De nieuwkomers komen zowel met brandstofmotoren als volledig elektrische aandrijving op de markt, zoals bij de kleinere busjes ook al het geval is. Stellantis trekt de ontwikkelingskar en gaat de bestelbussen in het Poolse Gliwice en Italiaanse Atessa bouwen, ook voor Toyota.

Lezersreacties (91) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.