SsangYong opnieuw gered van ondergang

Elektrische Torres in 2023 in Nederland

SsangYong Torres

Goed nieuws voor SsangYong en voor wie het eigenwijze Zuid-Koreaanse merk een warm hart toedraagt: het jarenlang financieel spartelende merk heeft officieel een koper gevonden en lijkt daarmee gered van de ondergang.

De rechtbank in Seoul heeft goedkeuring gegeven aan de plannen van de Koreaanse staal- en chemiegroep KG Consortium om SsangYong over te nemen. Daarmee heeft SsangYong eindelijk weer een financieel solide basis. Het al tijden geplaagde SsangYong leek begin dit jaar in het tevens Zuid-Koreaanse Edison Motors sl een nieuwe eigenaar te hebben gevonden. Edison Motors zou SsangYong overnemen van Mahindra & Mahindra, dat niet meer van plan was ook nog maar één cent in het merk te steken. Die deal ketste echter af omdat Edison Motors zijn betalingsverplichting niet nakwam. Nu is er alsnog redding.

SsangYong Torres

SsangYong Torres

SsangYong Torres

SsangYong heeft er ogenschijnlijk weer helemaal zin in. Het merk meldt trots dat het al 25.000 bestellingen voor de Torres binnen heeft. De Torres is een nieuwe SUV die tussen de Korando en de Rexton komt te staan. De Torres introduceert een geheel nieuwe designtaal. Ook in Nederland gaan we de hem op de weg zien. De SsangYong Torres komt in 2023 namelijk ook onze kant op. Het model wordt na de Korando e-Motion de tweede elektrische auto van het merk. Elders in de wereld komt de Torres ook met een 1.5 T-GDI op de markt.

Voor zijn elektrische auto's maakt SsangYong gebruik van de kennis, kunde en techniek van het Chinese Build Your Dreams (BYD). Maar er zijn meer toekomstplannen. Zo gaat SsangYong samen met Saudi National Automobiles Manufacturing (SNAM) in Saoedi-Arabië vanaf 2023 tot 30.000 auto's assembleren.

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.