SsangYong uit de problemen en klaar voor de toekomst

Schulden afbetaald

SsangYong Torres
SsangYong TorresSsangYong TorresSsangYong KorandoSsangYong KorandoSsangYong KorandoSsangYong SUVSsangYong SUV

SsangYong krijgt langzaam aan weer wat kleur op de wangen. Het Zuid-Koreaanse merk meldt dat het zijn schulden heeft afbetaald en klaar is om met elektrische auto's wereldwijd de markt te gaan veroveren.

SsangYong heeft roerige jaren achter de rug. Het wilde maar niet vlotten met de verkoop van zijn modellen en de schulden bij het bedrijf liepen behoorlijk op. Begin dit jaar leek het eveneens Zuid-Koreaanse Edison Motors de redder in nood te zijn, maar die deal ketste af. Uiteindelijk bood een paar maanden later de KG Group (een Zuid-Koreaans chemie- en staalbedrijf) de helpende hand. SsangYong meldt nu vol trots dat het dankzij de overname door KG Group zijn schulden heeft afbetaald. Er kan volgens het merk nu weer met vertrouwen naar de toekomst worden gekeken.

Die toekomst is grotendeels elektrisch, zo bleek afgelopen zomer. Toen onthulde SsangYong de Torres, een SUV die het merk tussen de Korando en Rexton positioneert. Van die Torres komt ook een elektrische variant, die volgend jaar in Nederland leverbaar wordt. Het is daarmee de tweede volledig elektrische SsangYong voor ons, want we kennen de Korando e-Motion al.

SsangYong SUV

SsangYong 'X200'

Achter de schermen werkt SsangYong aan nog een SUV, die mogelijk op den duur de Korando vervangt. Die kregen we in schetsvorm al eens te zien en wordt vooralsnog als X200 aangeduid. Aangezien SsangYong aangeeft dat het zich vooral op elektrisch aangedreven auto's wil richten, is de kans groot dat die SUV een elektrische aandrijflijn krijgt. De Koreanen werken voor de accutechnologie samen met het Chinese BYD.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.