SsangYong heet straks KG

Naamswijziging vanwege slechte reputatie

SsangYong Torres

SsangYong Motor heet straks heel anders. Het gaat ook niet om een kleine naamswijziging, het hele 'SsangYong' verdwijnt helemaal. Straks heet SsangYong KG Mobility.

Het ging SsangYong de laatste jaren bepaald niet voor de wind. Het bedrijf behaalde jaren op rij slechte financiële resultaten en het vorige moederbedrijf Mahindra & Mahindra voelde er weinig voor om ook nog maar één euro, Indiase rupee of Koreaanse won in het langzaam kapseizende merk te steken. In Edison Motors leek SsangYong een redder te vinden, maar ook die club trok zijn handen van het merk af. Even leek het gedaan met SsangYong Motor, maar medio vorig jaar diende het Koreaanse KG Group zich aan. KG Group nam SsangYong over en is bereid er stevig in te investeren, maar de kersverse eigenaar ziet het niet zitten om de merknaam SsangYong te behouden.

Tijdens een in Korea gehouden evenement liet Kwak Jea-sun, voorzitter van SsangYong, weten dat SsangYong Motors met ingang van maart 2023 door het leven zal gaan als KG Mobility. De auto's  krijgen de merknaam 'KG'. Volgens Jae-sun heeft de naam SsangYong een 'pijnlijke imago' opgebouwd waarvan het met een naamswijziging hoopt af te komen.

Het is overigens niet voor het eerst dat het bedrijf een naamswijziging ondergaat. SsangYong komt voort uit twee bedrijven die in de jaren 60 fuseerden tot Ha Dong-hwan Motor. Dat bedrijf werd overgenomen door de SsangYong Business Group die het automerk vervolgens omdoopte tot SsangYong Motor. Dat kwam later nog in handen van onder meer Daewoo Motors en het Chinese SAIC. Het Indiase Mahindra werd in 2010 eigenaar.

SsangYong Torres

SsangYong Torres

SsangYongs (of eigenlijk dus KG's) nieuwste model is de Torres, die dit jaar met een elektrische aandrijflijn ook in Nederland op de markt moet komen. Als dat feest nog doorgaat, gaat de Torres hier KG Torres heten. Overigens zit er ook een kleinere elektrische SUV in het vat.

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.