Skoda's nieuwste sedan betrapt

Een van de velen

Spyshots Skoda 'Slavia'
Spyshots Skoda 'Slavia'Spyshots Skoda 'Slavia'Spyshots Skoda 'Slavia'Spyshots Skoda 'Slavia'Spyshots Skoda 'Slavia'Spyshots Skoda 'Slavia'

Skoda test een splinternieuwe sedan. Het betreft een compacte vierdeurs die op een goedkopere versie van het MQB A0-platform komt te staan. Wat we hier precies voor ons hebben, is nog niet helemaal helder.

Skoda heeft een ingepakt testexemplaar van een nieuwe sedan de Oostenrijkse Alpen in gestuurd. Voor wie nog niet helemaal helder was waarom deze Tsjech zo opvallend uitgedost is, heeft Skoda maar een boodschap achterop de auto geplakt. Minder duidelijk is echter wat het precies is.

De Tweeling - Volkswagen Vento - Polo Sedan - Skoda Rapid

Skoda Rapid (India)

Skoda kondigde voor de Indiase markt onlangs een nieuwe sedanachtige aan en wij vermoeden dat dit het beuwste model is dat zich onder dit strakke stickervelletje schuilhoudt. Kijken we naar het Indiase modelaanbod van Skoda, dan komen we daar onder meer de inmiddels behoorlijk op leeftijd geraakte Rapid Sedan tegen. Dat is een van de vele budgetsedannetjes van de Volkswagen Group. Zo presenteerde Skoda begin vorig jaar in China een vernieuwde Rapid Sedan, maar dat is in feite een andere auto. De Indiase Skoda Rapid is in beginsel een Volkswagen Vento, wat stiekem gewoon een Polo Sedan van de vorige generatie is. Die Indiase Rapid werd al in 2016 voor het laatst opgefrist en dat betekent dat het model op zijn laatste benen loopt. De ingepakte testauto op deze foto's zou zomaar eens diens opvolger kunnen zijn.

Volkswagen Virtus

De nieuwe Indiase Rapid, die mogelijk Slavia gaat heten, vernoemd naar dit eigenwijze studentenproject, heeft en profil behoorlijk wat weg van de in 2017 in Zuid-Amerika gepresenteerde Volkswagen Virtus. De Vitus is in feite de sedanuitvoering van de actuele generatie Polo. Het is niet ondenkbaar dat Skoda die op het MQB-A0-platform geplaatste auto op een iets goedkopere variant van dat platform parkeert. Dat is de zogenoemde MQB-Ao-IN-basis die Skoda onder de Kushaq introduceerde.

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.