Skoda MissionL Concept: Jetta-anders

Skoda MissionL Concept
Het grote nieuws van Skoda op de IAA in Frankfurt is de MissionL Concept. De auto laat zien hoe Skoda's zesde modellijn eruit komt te zien.

De concept-car is géén sedan, maar een vijfdeurs hatchback. Het is een nieuwe interpretatie van de Concept D, die in het voorjaar als voorbode van en C-segment auto werd getoond. Nu ziet het er naar uit dat de 'Golf van Skoda' wordt voorzien van een eenzelfde achterklepconstructie als de Superb. Hij oogt dus als een sedan, maar is weldegelijk een hatchback.

Skoda voelt zich nog niet genegen om ook technische specificaties vrij te geven. Wat voor motor er onder de kap ligt en wat de afmetingen van de MissionL Concept zijn, weten we bijvoorbeeld niet.
De MissionL Concept is de voorbode van een echte 'wereldauto': Skoda brengt de productieversie in zowel Europa, Rusland als China op de markt. Met de introductie van de zesde modellijn start Skoda een heus modeloffensief, waardoor het Tsjechische merk in 2018 mondiaal 1,5 miljoen auto's wil verkopen. In India krijgen ze overigens een eigen versie, een compacte sedan. Die komt eind dit jaar op de markt.
Skoda heeft aangekondigd de komende twee of drie jaar elke zes maanden een nieuw productiemodel te tonen. In 2013 komt er bijvoorbeeld een nieuwe Skoda op de Chinese markt. Vanaf de zomer van 2013 komt ook de Yeti in China op de markt. In Rusland krijgen ze de Yeti al in 2012.
De MissionL Concept is te bewonderen op de Skoda-stand in Frankfurt. De onthulling vindt plaats aan de vooravond van de IAA op het feest van de Volkswagen Group.

PRIVATE LEASE Skoda

Lezersreacties (75) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.