Skoda bevestigt naam Karoq

Werelddebuut op 18 mei

Skoda Karoq
Skoda bevestigt dat de compacte SUV van het merk 'Karoq' gaat heten. Ook wordt duidelijk wanneer en waar de onthulling zal plaatsvinden.

De naam Karoq gonste gisteren al rond, toen de kleine SUV van Skoda voor de derde keer opdook op spionagebeelden. De naam is dankzij de beginletter 'K' en de laatste letter 'q' duidelijk familie van 'Kodiaq' en komt volgens Skoda uit de taal van een inheemse stam uit Alaska. Je moet er maar op komen. De bijgevoegde afbeelding maakt verder duidelijk dat de auto ook met vierwielaandrijving beschikbaar zal zijn, maar dat is voor Skoda geen verrassing. Er zijn wel SUV's in dit segment die niet over deze optie beschikken, maar de Volkswagen Groep biedt integrale aandrijving vooralsnog altijd als optie aan.

Skoda belooft dat het doek op 18 mei van de Karoq gaat in… Stockholm. In de Zweedse stad kunnen we dan ontdekken hoe de auto zich verhoudt tot de Kodiaq, maar ook tot de Tiguan en vooral de Ateca, waar hij veel overeenkomsten mee lijkt te vertonen.

PRIVATE LEASE Skoda Karoq

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.