Singer Turbo Study nu ook als convertible

Gemoderniseerde 964 met 930-invloeden

Singer Turbo Study convertible

Kun jij de creaties van het Amerikaanse Singer wel waarderen? Dan begint deze dag waarschijnlijk schitterend voor je. Singer presenteert namelijk een open Turbo Study. De Singer Turbo Study convertible combineert de basis van een 911 964 met de uiterlijke kenmerken van de 930 en diverse moderne snufjes.

Singer Vehicle Design bracht eerder dit jaar de bijzondere Turbo Study uit. Daarvoor nam het een Porsche 911 van de 964-generatie als basis, voorzag hem van tal van uiterlijke kenmerken van de 930 Turbo en moderniseerde talloze zaken. Nu komt Singer ook met een open Turbo Study, waarbij het grotendeels hetzelfde te werk is gegaan.

Zo is de koets wederom grotendeels opgetrokken uit koolstofvezel en onder meer voorzien van extra luchtdoorlaten net voor de achterwielen. Verder staat de auto op retro Fuchs-wielen met carbonkeramische remmen erachter verscholen en is de ophanging vernieuwd. Dat laatste moet van de Turbo Study een prettige auto voor de langere afstanden maken, al kun je tegen meerprijs ook voor een straffere afstelling gaan.

Uiteraard zit er achter in de Turbo Study ook iets bijzonders, namelijk een 3.8 zescilinder boxermotor (een doorontwikkeling van het blok van de 911 997 Turbo) met twee turbo's en intercoolers. In de Singer Turbo Study is de krachtbron goed voor een vermogen van optioneel 510 Amerikaanse pk, dat allemaal naar de achterwielen gaat. Een minder krachtige 450-pk variant is ook leverbaar. De transmissie behelst een handgeschakelde zesbak.

Singer Turbo Study convertible

In het interieur van de Singer Turbo Study Convertible is het opnieuw Porsche 911 930 dat de klok slaat, al zit je wel op gemoderniseerde elektrisch verstelbare stoelen, is er een inductielader voor je telefoon en is er een telefoonhouder geïntegreerd in het dashboard. De kleurstelling van het interieur is geheel naar wens te bestellen bij Singer. Het is nog niet bekend hoeveel exemplaren er van de Turbo Study convertible worden gemaakt en wat het hele feestje moet kosten.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.