Riversimple plaagt met waterstofauto

Innovatieve start-up warmt op

Riversimple teaser
Een koolstofvezel monocoque en een gewicht van 520 kilo. We hebben het niet over een nieuwe spartaanse racer maar over een waterstofauto van een innovatieve start-up.

Het in Wales gevestigde Riversimple heeft een teaser losgelaten van wat we over enkele dagen in zijn geheel te zien gaan krijgen.

De start-up Riversimple zal op 17 februari het doek trekken van de auto die nu nog onder een doek geparkeerd staat. Het gaat om een auto met een brandstofcel aan boord. Volgens Riversimple weegt de nieuweling dankzij een uit koolstofvezel opgetrokken monocoque slechts 520 kilo. Vier elektromotoren - in elk wiel een - zorgen voor de aandrijving. Wie enigszins rustig met zijn rechtervoet omgaat, moet zo'n 480 kilometer ver kunnen komen. Vanuit stilstand naar 88 km/h (55 mph) gaat in zo'n negen seconden.

Aanvankelijk worden in de eerste serie zo'n 20 exemplaren geproduceerd. Op meer details zullen we nog enkele dagen moeten wachten.

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.