Renault Kadjar neemt Qashqai op de korrel

Renault Kadjar
Renault KadjarRenault KadjarRenault KadjarRenault KadjarRenault KadjarRenault KadjarRenault KadjarRenault KadjarRenault KadjarRenault KadjarRenault KadjarRenault KadjarRenault KadjarRenault Kadjar
Met de Kadjar heeft Renault eindelijk een echte concurrent voor de Nissan Qashqai in huis. Eerder vandaag lekte de eerste foto, nu is de C-segment SUV/cross-over officieel gepresenteerd in Parijs.

Renault heeft lang gewacht met een SUV annex cross-over in het C-segment. Best opmerkelijk; concerngenoot Nissan trekt immers al sinds 2007 volle zalen met de Qashqai. Verder dan een halfzachte poging met de Koleos - eigenlijk een Samsung QM5 - kwam Renault tot nu toe niet. Daar moet de splinternieuwe Kadjar - wél een echte Renault - verandering in gaan brengen.

Bij Renault smaakte het succes van de Captur naar meer en dus heeft Renault met de Kadjar nu ook een SUV in het C-segment. De auto, waarvan de Europese versie wordt gebouwd in het Spaanse Palencia, is 4,45 meter lang, 1,84 meter breed en 1,60 meter hoog en staat 19 cm boven het asfalt. De Kadjar is de eerste Renault die ook in China wordt gebouwd, de productie begint begin 2016.

Niet geheel verrassend deelt de Kadjar zijn platform met dat van de Nissan Qashqai. Binnenshuis gaat dat door het leven als het modulaire CMF-C/D platform. Het koetswerk van de Kadjar borduurt qua styling voort op de kleinere Captur, beide zijn afkomstig uit de pen van landgenoot Laurens van den Acker.

Renault geeft nog geen details prijs over de motorisering van de Kadjar maar die zal niet veel afwijken van die van de Captur en Qashqai. Verwacht dus keuze uit 3- en 4-cilinder TCe's en 1,5 en/of 1,6-liter viercilinder DCi's. Je kunt de Kadjar bestellen met voor- of vierwielaandrijving.

De bagageruimte van de Kadjar, die tegen meerprijs verkrijgbaar is met een 1,4 m2 groot glazen dak, meet maximaal 472 liter. De achterbank is in de verhouding 60/40 neer te klappen, wie lange objecten wil meenemen, kan ook nog de leuning van de passagiersstoel omklappen. In het interieur is 30 liter opbergruimte beschikbaar in de vorm van vakjes en bakjes.

Uiteraard is de Kadjar naar eigen smaak op te tuigen, onder andere met het R-Link 2 multimediasysteem. Standaard wordt-ie afgeleverd met een 7-inch touchscreen. Ook full-led koplampen worden er al in de fabriek op gezet.

De Renault Kadjar staat vanaf juni in de Nederlandse showrooms, de prijzen en specificaties worden binnenkort bekendgemaakt.

Lezersreacties (101) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.