Range Rover LRX heeft achterdeuren

Land Rover Range Rover LRX
Land Rover Range Rover LRXLand Rover Range Rover LRXLand Rover Range Rover LRXLand Rover Range Rover LRXLand Rover Range Rover LRXLand Rover Range Rover LRX
Eén van de grote raadsels rondom de Range Rover LRX was de hoeveelheid deuren. Nieuwe spionagefoto's onthullen dat de baby-Range toch achterdeuren heeft.
Onze spionagefotograaf hangt als een pitbull in de broekspijp bij het ontwikkelingsteam van de Range Rover LRX. Met de regelmaatvandeklok verstuurt hij foto's van de prototypes die in Engeland rondrijden. Op zijn nieuwste foto's is goed te zien dat er ook achterportieren zijn. Tot nu toe was het bij de LRX de grote vraag of de auto een driedeurs zou zijn of naar achter openslaande achterportieren zou krijgen. Geen van de opties bleek correct: voor het nieuwe model is gekozen voor conventionele achterdeuren. Een grote groep potentiële klanten voor de nieuwe Range Rover zijn de huidige eigenaren van een Land Rover Freelander. Die zijn gewend aan een vijfdeurs auto. Het zou dus niet verstandig zijn om van de auto een driedeurs te maken. Bovendien zal de LRX geen wereldveroveraar worden en vooral heen en weer pendelen tussen schoolplein en supermarkt. Daarbij is een driedeurs auto helemaal niet handig. De LRX deelt zijn platform met de Freelander. Het is dus goedkoper om de constructie van de carrosserie zo veel mogelijk op die van deze Land Rover te laten lijken – opnieuw een reden om te kiezen voor een vijfdeurs-versie. De zelfmoorddeuren zijn waarschijnlijk vanuit kostenoverwegingen achterwege gelaten. Bovendien kan een dergelijk gewaagd concept niet aanslaan bij de klanten, wat de verkopen kan schaden.

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.