Primeur: Nieuwe Isuzu MU-X vanuit alle hoeken!

Afstand van de D-Max

Patent Isuzu MU-X
Patent Isuzu MU-XPatent Isuzu MU-XPatent Isuzu MU-XPatent Isuzu MU-XPatent Isuzu MU-XPatent Isuzu MU-XPatent Isuzu MU-X

AutoWeek heeft exclusief patentplaten van een nieuwe SUV van Isuzu te pakken. Het lijkt te gaan om een compleet nieuwe generatie van de MU-X.

In de krochten van een Japans patentbureau heeft AutoWeek de patentplaten van een nieuwe SUV van Isuzu op weten te duiken. Het lijkt te gaan om de MU-X, een zevenzits SUV op basis van de D-Max. Isuzu stelde vorig jaar rond deze tijd een tot op het kleinste moertje vernieuwde D-Max aan de wereld voor. Die pick-up, Isuzu's equivalent van de Mitsubishi L200 en Toyota Hilux, kwam bij die generatiewissel op een nieuw door Isuzu ontwikkeld platform te staan dat Mazda sinds dit jaar toepast onder zijn vergelijkbare pick-up: de BT-50. Sinds 2013 levert Isuzu de MU-X, een zevenzits SUV met hetzelfde ladderchassis als de vorige generatie D-Max. Die auto wordt binnenkort uiteraard ook vernieuwd en het lijkt er zeer sterk op dat de kersverse SUV op deze door Isuzu geregistreerde patentplaten die nieuwe MU-X is.

Isuzu D-Max

Isuzu D-Max (2019 - )

De huidige MU-X heeft een front dat nagenoeg identiek is aan dat van de D-Max, maar het nieuwe model krijgt veel meer een eigen gezicht. Het ontwerp  daarvan doet met zijn chroomkleurige stroken onder de koplampunits behoorlijk Mazda-achtig aan. De nieuwe MU-X, waarvan de huidige generatie in 2017 voor het laatst werd gefacelift, oogt daarmee veel moderner dan zijn voorganger. Zeer waarschijnlijk zet Isuzu op de motorenlijst dezelfde 1.9 diesel, evenals de 190 pk en 450 Nm sterke 3.0 diesel die het ook in de nieuwe D-Max levert. Of Isuzu zijn D-Max en MU-X ook weer aan partner General Motors uitleent voor de volgende generatie van de Colorado en de Trailblazer, valt nog te bezien. De Trailblazer werd dit jaar namelijk nog gefacelift, al is het goed mogelijk dat die auto op afzienbare termijn ook op D-Max/MU-X-leest wordt geschoeid.

In Europa hoef je de nieuwe MU-X niet te verwachten, het huidige type is hier immers ook niet leverbaar.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.